Urheilu

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Liian kallista liikuntaa

Edessä on liikunnan laitospaikkojen purkaminen. Enää ei ole varaa keskittää liikuntapaikkoja laitoksiin. Jokainen haluaa liikkua mahdollisimman pitkään kodissaan tai lähellä sitä. Päädymme liikunnan kotihoitoon ja liikkumiseen kodinomaisissa ympäristöissä. Kauhulla muisteleme hulluja päättäjiä, jotka rakensivat kalliita homeisia liikuntahalleja. Tämä hetki ei ole kaukana, kun rahat on loppu. Laitostamista pitää välttää, vanhustenhoidossa se jo ymmärretään. Kasvatus- ja...Lue lisää »

MUMMOILUA

Mummona on mukava olla. Tuli reilut pari vuotta sitten kirjoiteltua mummottelusta.  Nyt, kun olen oikeasti mummo, niin täytyy todeta, että onhan mummottelu mukavaa. Mummona voi myös rauhassa muistella. Eilen tuli mieleen menneet ajat Kaurialan kentällä. 60-luvun alussa sai vapaasti käydä kentällä iltaisin hyppäämässä korkeutta ja pituutta sekä juosta rataa ympäri tai ottaa etusuoralla pikku pyrähdyksiä pikamatkoilla....Lue lisää »

Millainen on sinun tuuletuksesi kun onnistut?

 Olemme tässä jo noin viikon päivät saaneet seurata televisiosta yleisurheilun MM-kisoja kaukana Etelä-Koreassa. On mahtavaa nähdä, kuinka urheilija tuulettaa onnistuneen suorituksensa jälkeen. Monen vuoden treenaaminen, loukkaantumiset ja kieltäymykset purkautuvat ulos valtavina karjaisuina, jotka saavat verisuonet pullistumaan ohimoilla. Joku tekee kärrynpyöriä, sadetansseja tai juoksee hullun lailla rataa ympäri. Moni loppukilpailun voittaja hakee oman maansa lipun ja...Lue lisää »

LOISTAVA TALVIKLASSIKKO

Olympiastadionilla pelattu jääkiekon SM-liigaottelu oli ihan loistavaa ja ennennäkemätöntä kiekkoviihdettä Suomessa. Talviklassikko nimeä kantava ottelu Jokerit- HIFK jossa oli yli 36 000 katsojaa takasivat  tunnelman vailla vertaa. Tämä kansanjuhla oli todellinen lähtölaukaus kohti kevään SM-liigan pudotuspelejä ja odotettavissa on huikea kiekkokevät kansallispelimme parissa. Tätä on saatava ehdottomasti jatkossa lisää. Tämänlaiset tapahtumat yhdistävät ihmisiä, kun katsomossa...Lue lisää »

Aina ei voi voittaa kaikkia

Vancouverin olympialaiset tulivat ja menivät. Suomella oli utopistinen mitalitavoite, jonka toteutuminen olisi vaatinut ihmettä. Jo tammikuussa 1987 tiesin, ettei moinen tavoite toteudu enää koskaan 2000-luvun puolella. Kuinka se on mahdollista? No minäpä kerron…  Palataan siis talveen 1987. Oli lunta. Tämä talvi oli viimeinen, jolloin vielä nousin suksille niin, että sitä saattoi kutsua hiihtämiseksi. Armeijassa laputtelin vielä hikilaudoilla, [...]Lue lisää »

Aurinkokuninkaanpimennys

Mitä eroa on kansanedustajilla ja jääkiekkovalmentajilla? Äkkiseltään tarkasteltuna ei mitään. Molemmat haukkuvat kollegojaan tavoilla, jotka hirvittävät sivustakatsojia ja jotka myöhemmin kaduttavat myös haukkujia itseään. Ero tulee siitä, että kansanedustajat osaavat jo pyytää anteeksi. Suomen suosituimman ja mediaseksikkäimmän urheilulajin, jääkiekon, valmentajat eivät. Anteeksipyyntö korvataan jääkiekossa rahalla. SM-liigan kurinpitoryhmä antaa muutaman tonnin sakon suunsoittajalle ja kaikki on...Lue lisää »